Workshop “Verstilling”

Op 24 januari en 7 februari 2021 geef ik wederom twee workshops. Deze keer is het thema “Verstilling”. De workshops zijn afzonderlijk te volgen, maar je kunt er ook voor kiezen om ze allebei te volgen tegen een gunstige prijs.

Verstillen

De wintertijd is een periode van rust en naar binnen keren. Zowel in de natuur als bij jezelf is dit merkbaar. Door kou of slecht weer zijn we meer in huis en maken we het ons hier gemakkelijk. Met een dekentje op de bank, een boek lezen, muziek luisteren of gewoon een beetje mijmeren hoort echt bij de wintertijd. Je lichaam heeft meer rust nodig. Vaak gunnen wij ons dat zelf niet en gaan we door in het tempo van alledag. Gevolg is moeheid, overprikkeld raken, slecht slapen of algehele malaise.

Tijdens de workshops “Verstilling” zullen we veel aandacht besteden aan het element water.

Vanuit de Healing Tao bekeken is de wintertijd, de tijd van het element water. Dit element hoort bij de nieren. Door extra aandacht te besteden aan de nieren kunnen we diep gaan ontspannen en helemaal bij onszelf komen.

Wat gaan we doen?

24 januari

We werken met warming-up oefeningen vanuit Qigong en Healing Tao. Samen gaan we een mooie qigong doen: de water qigong. Naast de warming-up besteden we veel aandacht aan de nierenergie middels oefeningen speciaal voor de nieren.

Ook zullen we kennismaken met de innerlijke glimlach. Wat is de betekenis van de innerlijke glimlach en hoe kun je deze gebruiken om meer stroming en bewustwording in je lichaam te ervaren en voelen? Daarnaast zullen we enkele liggende oefeningen op het matje doen.

7 februari

In deze workshop zullen we naast de warming-up, de water qigong en oefeningen voor de nieren een aantal visuele/ meditatie oefeningen gaan doen gericht op het element water. Ook gaan we een water intentie healing doen.

Kosten workshops:

beide workshops samen:€ 70,-
1 workshop:€ 40,-
Tijdstip:9.30 uur-12.30 uur
Waar:Gemeenschapshuis Huissen-Zand, Wijkstraat 31, 6851 GL Huissen
Zaal:grote zaal, maximaal aantal deelnemers 15
Meenemen:matje, handdoek en water
Inclusief:de workshop is inclusief koffie/thee en iets lekkers
Covid 19:De zaal is aangepast aan de regels van het RIVM
Betaling geschiedt een week vooraf. Indien je ten tijde van de workshops, covid- 19 gerelateerde klachten hebt, kun je kosteloos annuleren.

Hartelijke groet,

Christel Dirks