Training – Lekker in je vel (start)

Regelmatig bied ik de training “Lekker in je vel”aan voor zorginstellingen en bedrijven.
De training neemt 3 of 6 dagdelen in beslag.

Herken je dit?

“Ik voel me helemaal leeg” of “Ik ben zo moe en ik weet niet waardoor”. “Mijn hele lijf doet zeer”, “Ik slaap slecht”. Herken je dit bij jezelf? Je bent druk met je werk, je studie, je gezin en ’s avonds als je wilt gaan slapen voel je pas hoe moe je bent. Je bent zo moe dat je niet kan slapen.

Of dit? Je loopt door de stad of bent op een feestje. Het is erg druk. Er zijn veel mensen, geluiden en prikkels. Al deze prikkels komen bij je binnen. Als je thuiskomt ben je helemaal uitgeput.

En deze dan? Je gaat naar je werk. Collega’s vragen om hulp en je helpt ze. Eigenlijk heb je zelf ook nog wel het één en ander te doen maar je helpt die ander toch maar even. Eigenlijk gebeurt dit vaak en hierdoor vindt iedereen je erg aardig maar krijg je jouw taken van die dag niet af. Dus blijf je wat langer op je werk en als je thuiskomt ben je erg moe en vraag je jezelf af waarom je geen nee hebt gezegd tegen de betreffende collega.

Lekker in je vel

De training “Lekker in je vel” gaat over bewust worden van jouw lichaam. Je gaat ervaren, voelen en zien hoe het met jouw lichaam gaat. Je gaat voelen wat jouw grenzen zijn. Je leert omgaan met je hoog gevoeligheid.

Hoe ziet de training er uit?

Een trainingsochtend duurt 3,5 uur en vindt één keer per maand plaats op zaterdagochtend van 9.30-13.00 uur. In totaal zijn het 6 trainingsdagen.

In de training combineer ik verschillende technieken vanuit Healing Tao, Healing werk, Qigong, massage (bij jezelf) en meditatie. Dat betekent dat ik veel werk met lichaamsgerichte oefeningen. Warming-up op muziek, of schud- en klopoefeningen om je lichaam ”wakker” te maken. Daarnaast werk ik met eenvoudige technieken die je lichaam ontspannen, zoals de ontspannende nier-oefening, buik- en hoofdmassages.

Ook leer ik je technieken die je kunt gebruiken om meer in je buik te komen en hierdoor meer balans en evenwicht te gaan ervaren in je lichaam. Doordat je meer in je buik komt, word je krachtiger en zul je steeds meer jouw grenzen gaan ervaren en voelen. Daarnaast werk ik met visualisatietechnieken die je helpen om beter om te gaan met je hooggevoeligheid. We maken hierbij een reis langs alle chakra’s. In de training werk ik met staande, zittende en liggende oefeningen.

Deze tijd vraagt erom opnieuw in verbinding te gaan met jezelf. We worden overspoeld met informatie. Er is onzekerheid, verwarring en angst. Dit is voelbaar in onze wereld van nu.

Deze tijd vraagt erom dicht bij jezelf te blijven en de verbinding met jezelf te blijven voelen en voeden.

Als je dicht bij jezelf bent, kun je op een heldere wijze jezelf en de wereld bezien.

  • De Healing Tree basistraining is een tweedaagse training in een bosrijke omgeving waarbij we teruggaan naar de verbinding met onszelf. Hoe ervaren we deze verbinding en hoe kunnen we deze verbinding met onszelf aangaan of verdiepen?
  • The Healing Tree basistraining helpt je om de kracht van de aarde te voelen en wat deze voor ons kan betekenen. Door veel oefeningen in de buitenlucht zal deze verbinding met de aarde nog krachtiger voelbaar zijn.

Waarom de Healing Tree basistraining?

Omdat ik ieder mens zijn verbinding gun met zichzelf en met alles wat is. De beste healer ben jezelf. De Healing Tree methode zie ik als een ondersteuning voor jou en jouw persoonlijke proces.

De Healing Tree methode biedt lichaamsgerichte oefeningen vanuit Qigong en Healing Tao. Daarnaast wordt er gewerkt met visualisatie-oefeningen en meditaties. In deze visualisaties gaan we op zoek naar onze innerlijke kracht en onze verbinding met de aarde.

De elementen water, hout, vuur, aarde en metaal nemen we mee op deze reis.

De tweedaagse-training zorgt voor meer lichaamsbewustzijn. Het helpt je om te aarden en in jouw kracht te komen.

Wil je meer verbinding met jezelf? Hou je van buiten zijn in de natuur? Schrijf je dan in voor de basistraining.