Tai Chi Tao

Tai Chi Tao en Qigong vinden hun oorsprong in de traditionele Chinese geneeskunst. Tai Chi Tao is een bewegingsvorm die zich kenmerkt door soepele en langzame bewegingen. Door middel van kleine oefeningen leer je op een zachte manier je lichaam voelen. Je werkt met de aanwezige levensenergie, oftewel qi. Als deze levensenergie vrijelijk stroomt zal dat een positieve invloed hebben op lichaam en geest. Het zorgt voor meer ontspanning, meer lichaamsbewustzijn. Tai Chi Tao heeft een positieve invloed op ons lichaam.

TaiChiGroep

Iedere les starten we met een rustige warming up. Ik maak gebruik van schud en klop oefeningen, zwaai en draai oefeningen en balans oefeningen. Het gaat niet om prestatie maar om bewustwording. Je gaat voelen wat er gebeurd in jou lichaam. Wat je leert is om je grenzen te voelen, je midden, je buik. Hierdoor ervaar je meer kracht en evenwicht. Dit kan een lichamelijke gewaarwording zijn maar ook emotioneel of spiritueel kun je gaan voelen of “zien”.

Naast de elementen oefeningen maak ik gebruik van de serie “Wolken lopen” ontwikkelt door Pieter Gilles. Een mooie serie oefeningen waarbij je in een heerlijke flow terecht komt.

Verder bied ik diverse qigong series aan waaronder: shibashi en Spring Forest Qigong. De les eindigt met een meditatie of visualisatie oefening om helemaal te ontspannen.

Interesse? Bel of mail me voor een gratis proefles

De 5 elementen

De 5 elementen oefeningen die ik aanbied in de les, brengen balans en zorgen voor stroming en bewustzijn in onze organen. De 5 elementen oefeningen zijn korte op elkaar volgende stromende bewegingen. De oefeningen zijn makkelijk te leren en na een korte periode zitten de oefeningen al in je systeem.

De 5 elementen zijn

 • Het water, dat verbonden is met onze nieren en blaas
 • Het hout, dat verbonden is met onze lever en galblaas
 • Het vuur, dat verbonden is met ons hart en dunne darm
 • De aarde, die verbonden is met milt, maag en alvleesklier
 • Het metaal, dat verbonden is met onze longen en de dikke darm.

Tai Chi voor kids

Tai Chi alleen voor “0ude”mensen? Nee hoor. Tai Chi is leuk voor alle leeftijden. Tai Chi is erg oud en komt van oorsprong uit China. Misschien heb je weleens een filmpje gezien waar je mensen in een park langzaam ziet bewegen. Die waren vast en zeker Tai Chi aan het beoefenen. Jij kan het ook leren. Het is leuk, we doen het samen in een groep en met elkaar. Tai Chi met een glimlach. Het gaat niet om presteren, het gaat er vooral om dat je plezier hebt in wat je doet en leert. Tai Chi Tao is niet zwaar of moeilijk.

Ik werk met kleine groepjes, maximaal 8-10 personen per groep. We beginnen de les met een warming-up. Dit doen we op muziek en tijdens de warming-up maken we al onze spieren los. Zwaaien, draaien, strekken, buigen en nog veel meer. Daarna beginnen we met de Tai Chi Tao bewegingen. Tai Chi Tao bewegingen zijn heel langzaam, alsof je naar een film kijkt in slow motion. De bewegingen lijken op een dans.
Iedere les zijn we bezig met enkele vormen, de 5-elementen vormen. Daarnaast werken we met ook met materialen, denk aan ballonnen, kleurpotloden en schetsboeken. De ballonnen zijn leuk om mee te werken voor ademhalingsoefeningen. De schetsboeken en kleurpotloden gebruiken we voor meditatie oefeningen. Lijkt het je leuk om mee te doen? Ik geef 3 introductielessen in maart.

Waar is Tai Chi Goed voor?

 • Tai Chi helpt je om te ontspannen 
 • Tai Chi maakt je krachtig als een boom 
 • Tai Chi haalt je uit je hoofd 
 • Tai Chi is voelen van binnen 
 • Tai Chi zorgt ervoor dat je beter kan omgaan met prikkels om je heen 
 • Tai Chi beoefenen is leuk en doen we met een grote glimlach

Data introductielessen Tai Chi voor kids

Een introductie les is gratis. Bij goed weer zijn de lessen buiten.

Klik hier voor alle data

SoortDataKostenDuurOpmerkingen
Introductielesseninformatie volgt