Tai Chi Tao

Tai Chi Tao en Qigong vinden hun oorsprong in de traditionele Chinese geneeskunst. Tai Chi Tao is een bewegingsvorm die zich kenmerkt door soepele en langzame bewegingen. Door middel van kleine oefeningen leer je op een zachte manier je lichaam voelen. Je werkt met de aanwezige levensenergie, oftewel qi. Als deze levensenergie vrijelijk stroomt zal dat een positieve invloed hebben op lichaam en geest. Het zorgt voor meer ontspanning, meer lichaamsbewustzijn. Tai Chi Tao heeft een positieve invloed op ons lichaam.

TaiChiGroep

Iedere les starten we met een rustige warming up. Ik maak gebruik van schud en klop oefeningen, zwaai en draai oefeningen en balans oefeningen. Het gaat niet om prestatie maar om bewustwording. Je gaat voelen wat er gebeurd in jou lichaam. Wat je leert is om je grenzen te voelen, je midden, je buik. Hierdoor ervaar je meer kracht en evenwicht. Dit kan een lichamelijke gewaarwording zijn maar ook emotioneel of spiritueel kun je gaan voelen of “zien”.

Naast de elementen oefeningen maak ik gebruik van de serie “Wolken lopen” ontwikkelt door Pieter Gilles. Een mooie serie oefeningen waarbij je in een heerlijke flow terecht komt.

Verder bied ik diverse qigong series aan waaronder: shibashi en Spring Forest Qigong. De les eindigt met een meditatie of visualisatie oefening om helemaal te ontspannen.

Interesse? Bel of mail me voor een gratis proefles

De 5 elementen

De 5 elementen oefeningen die ik aanbied in de les, brengen balans en zorgen voor stroming en bewustzijn in onze organen. De 5 elementen oefeningen zijn korte op elkaar volgende stromende bewegingen. De oefeningen zijn makkelijk te leren en na een korte periode zitten de oefeningen al in je systeem.

De 5 elementen zijn

  • Het water, dat verbonden is met onze nieren en blaas
  • Het hout, dat verbonden is met onze lever en galblaas
  • Het vuur, dat verbonden is met ons hart en dunne darm
  • De aarde, die verbonden is met milt, maag en alvleesklier
  • Het metaal, dat verbonden is met onze longen en de dikke darm.