Tai Chi for kids

Tai Chi alleen voor “0ude”mensen? Nee hoor. Tai Chi is leuk voor alle leeftijden. Tai Chi is erg oud en komt van oorsprong uit China. Misschien heb je weleens een filmpje gezien waar je mensen in een park langzaam ziet bewegen. Die waren vast en zeker Tai Chi aan het beoefenen. Jij kan het ook leren. Het is leuk, we doen het samen in een groep en met elkaar. Tai Chi met een glimlach. Het gaat niet om presteren, het gaat er vooral om dat je plezier hebt in wat je doet en leert. Tai Chi Tao is niet zwaar of moeilijk.

Ik werk met kleine groepjes, maximaal 8-10 personen per groep. We beginnen de les met een warming-up. Dit doen we op muziek en tijdens de warming-up maken we al onze spieren los. Zwaaien, draaien, strekken, buigen en nog veel meer. Daarna beginnen we met de Tai Chi Tao bewegingen. Tai Chi Tao bewegingen zijn heel langzaam, alsof je naar een film kijkt in slow motion. De bewegingen lijken op een dans.
Iedere les zijn we bezig met enkele vormen, de 5-elementen vormen. Daarnaast werken we met ook met materialen, denk aan ballonnen, kleurpotloden en schetsboeken. De ballonnen zijn leuk om mee te werken voor ademhalingsoefeningen. De schetsboeken en kleurpotloden gebruiken we voor meditatie oefeningen. Lijkt het je leuk om mee te doen?

Waar is Tai Chi Goed voor?

  • Tai Chi helpt je om te ontspannen 
  • Tai Chi maakt je krachtig als een boom 
  • Tai Chi haalt je uit je hoofd 
  • Tai Chi is voelen van binnen 
  • Tai Chi zorgt ervoor dat je beter kan omgaan met prikkels om je heen 
  • Tai Chi beoefenen is leuk en doen we met een grote glimlach