Spring Forest Qigong

Spring Forest Qi-gong

 • Spring Forest Qigong is ontwikkelt door master Chunyi Lin
 • Spring Forest Qigong heeft een groot effect op lichaam en geest
 • Spring Forest qigong is eenvoudig te leren en te beoefenen
 • Spring Forest Qigong is één grote “ SMILE”
 • START MY INTERNAL LOVE ENGINE

Spring Forest Qigong begint met het openen van jezelf voor de universele energie en de liefde voor jezelf en alles wat is.

Liefde is de allerbelangrijkste genezer.

De oefeningen en de affirmaties die we gebruiken kunnen je helpen om optimale gezondheid te ervaren. De oefeningen kunnen je helpen om meer in balans te komen en te blijven.

Wanneer je lichaam geblokkeerd is op een bepaalde plek dan kan de energie hier niet meer stromen. Op deze plek kun je dan pijn ervaren, bijvoorbeeld schouderpijn of rugpijn. Een blokkade kan ontstaan door bijvoorbeeld een ongeval, overbelasting, verkeerd staan of een verkeerde beweging. Een blokkade kan ook ontstaan door emotionele overbelasting of trauma. Klachten kunnen dan overal in het lichaam optreden, bijvoorbeeld hoofdpijnklachten, buikpijn, vermoeidheid door slecht slapen.

Door regelmatig Qigong oefeningen te doen kunnen blokkades verminderen of verdwijnen. De blokkades verdwijnen of worden minder. De Spring Forest Qigong oefeningen hebben ook een preventieve functie. Als je in balans bent, kun je makkelijker in balans blijven.

De Lessen

We starten iedere les met een rustige warming up. Ik maak gebruik van schud en klop oefeningen, zwaai en draai oefeningen en balans oefeningen. Het gaat niet om prestatie maar om bewustwording, voelen wat er gebeurd in jou lichaam. Wat je leert is om je grenzen te voelen, je midden. Je krijgt meer gevoel en bewustzijn in je centrum, je buik. Hierdoor voel je meer kracht en evenwicht. Dit kan een lichamelijke gewaarwording zijn maar ook emotioneel of spiritueel kun je gaan voelen of “zien”.

Na de warming-up starten we met de Spring Forest Qigong serie. De serie kun je zittend en staand doen. Bij iedere oefening maken we ook gebruik van affirmaties en visualisaties.

Na de serie gaan we visualisatie oefeningen doen of mediteren. We gebruiken de “ hemelse kringloop”, doen de “butterfly meditatie” en meer.

Naast de oefeningen leer ik jullie ook kleine massage en healing technieken die je bij jezelf kan toepassen

We eindigen meestal met een meditatie , visualisatie of een healing.

SFQ missie

“Een heler (healer) in elke familie en een wereld zonder pijn”

master_chunyi_lin
Master Chunyi Lin

Qigong groepen

In de wekelijkse Tao- mix lessen gebruiken we oefeningen uit de Spring Forest Qigong.
Daarnaast geef ik regelmatig SFQ workshops.

 • Come into the Healing Tree
  Healing Tree basis training De Healing Tree basis training is een twee daagse training waarbij we terug gaan naar de verbinding met onszelf. Hoe ervaren … Lees meer
 • Workshops Chi-Walk
  28 januari 2023 Bemmel/Lent Thema: Verstilling In de wintermaanden komt de natuur in diepe rust, maar ook wij mensen keren in de wintermaanden meer naar … Lees meer
Spring Forest impressie